Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

07/02/2024
Alliberament d’una Polla d’Allen a l’espai natural del Remolar-Filipines

L’exemplar de Polla blava d’Allen, trobat ferit en una platja de Badalona, ha estat recuperat en el Centre de Fauna de Torreferrussa i alliberat a l’espai natural del Remolar-Filipines, a Viladecans.

Dimarts passat es va alliberar al delta del Llobregat, a l’espai natural del Remolar-Filipines, un exemplar de Polla d’Allen. L’animal es va trobar ferit a una platja de Badalona i traslladat al Centre de Fauna de Torreferrussa on es va recuperar de forma exitosa.

 La Polla blava d’Allen (Porphyrio alleni) és una espècie molt lligada a les zones humides i considerada en “risc mínim d’extinció” a Espanya, segons el Libro Rojo de las Aves. Recorda a la Polla blava però és de mida menor i amb el bec més petit i gràcil, i un escut blavós al pit en lloc de vermell. Habita a l’Àfrica subsahariana, així com a Madagascar, on és una espècie molt comú i nombrosa.

A Europa, sobre tot al Sud, amb molta sort la podrem veure als mesos de desembre i gener, en plena estació seca a l’Àfrica occidental.

 A causa del canvi climàtic, cada vegada és més comú l’arribada al nostre territori d’aus acostumades a latituds més calents. És la segona vegada que un exemplar de Polla d’Allen arriba a Catalunya,  que al gener, també es va trobar, per primera vegada, als Països Baixos.

 A l’alliberament del passat 6 de febrer que es va organitzar al Remolar-Filipines van assistir tècnics de Fauna de la Generalitat i del Centre de Torreferrussa. El Remolar, amb els seus prats humits i les seves maresmes pot ser un hàbitat que garanteixi la supervivència de l’au.

© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org