Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

ESPAIS VISITABLES

Imatge de complement

Els espais naturals del riu Llobregat

Situats al marge dret del tram final del riu Llobregat, ocupen unes 145 ha i hi ha una gran diversitat de flora i fauna. Hi podem trobar els principals paisatges del Delta: jonqueres, prats humits, pinedes, canyissars, platges i estanys litorals, com ara el de Cal Tet i el de Ca l’Arana. Aquests espais formen un Delta en miniatura.

Imatge de complement

El Remolar - Filipines i la platja de Viladecans

És un dels espais naturals més emblemàtics, sobretot perquè s’hi observen fàcilment ocells aquàtics, com ara bernats pescaires, corbs marins, ànecs, fredelugues o martinets. A la primavera i a l’estiu els limícoles omplen la maresma.  Aquest espai ocupa 188 ha i inclou l’estany del Remolar, la maresma de les Filipines, la riera de Sant Climent, la pineda de Cal Francès i una part de la platja de Viladecans.

Imatge de complement

La pineda de Can Camins i la platja del Prat

Amb 48 ha, formen un espai costaner d’elevat valor biològic, molt escàs al nostre país. La pineda de pi pinyer creix sobre les antigues dunes de la platja i construeix un magnífic recer per una gran diversitat de fauna i flora. A la platja trobem algunes espècies amenaçades, que necessiten la vegetació dels sorrals per viure.

Imatge de complement

Les basses de Can Dimoni

Són un conjunt de tres llacunes a la zona agrícola de Sant Boi de Llobregat. Amb una extensió total de 31 ha, constitueixen un espai interessant per la biodiversitat que acullen i, especialment, per la funció de dormidor de martinets i esplugabous.

Imatge de complement

L'estany de la Murtra i la pineda de la Maiola 

L'estany de la Murtra, entre els municipis de Gavà i Viladecans, ha recuperat part de la seva vegetació típica i, junt amb els camps de conreu, és l'hàbitat d'espècies com el martinet menut, el blauet i el corriol petit. La Pineda de la Maiola, a Gavà, conserva exemples de pineda sobre dunes litorals i jonqueres interdunars, i és l'hàbitat de diferents aus forestals.


Els espais naturals del delta del Llobregat s’han condicionat per atendre el públic, que pot seguir diversos itineraris equipats amb aguaits i torres mirador per a l’observació de la fauna, la vegetació i el paisatge.

Tots els espais són de visita lliure i gratuïta. Les zones d’accés controlat tanquen els dilluns no festius, i els dies 1 i 6 de gener, i 25 i 26 de desembre.
 
Per a més informació sobre visites guiades per a grups organitzats podeu consultar VISITES GUIADES o trucar al telèfon 93 479 32 01.
 

 

© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org