Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

Navegació

Menú principal

NOTÍCIES

15/03/2018
Celebració del dia de la Murtra amb gran èxit de participació

El passat diumenge es va tornar a celebrar el dia de la Murtra, mitjançant activitats familiars i una visita guiada gratuïta que van permetre descobrir aquest espai a un nombrós públic.

Imatge de complement Ampliar imatge

La Murtra és un dels estanys del delta del Llobregat que més s’ha transformat al llarg de la història, d’una gran albufera on entraven vaixells, va passar a ser gairebé un canal amb greus problemes de contaminació.

Actualment l’estany està en procés de recuperació. Mitjançant diferents actuacions s’està aconseguint que torni a tenir vegetació als seus marges,  arbres de ribera i arbusts típics de zones humides. Mica en mica la fauna es recupera i tornem a observar ànecs i bernats, tortugues i aligots...

El passat diumenge 11 de març es va celebrar el dia de la Murtra recordant els dies a mitjans del segle passat quan encara la gent de Gavà i Viladecans baixaven a l’estany a pescar anguiles. Amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els ajuntaments de Gavà i Viladecans i el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, es va organitzar una sessió d’anellament científic oberta als visitants, un taller de menjadores d’ocells i una visita guiada en la que van participar 53 persones, moltes d’elles vingudes des de Gavà amb l’autocar que l’ajuntament va posar a la seva disposició. Tot un èxit de participació per a un estany que esperem continuï millorant les seves condicions.

© Consorci Delta del Llobregat - Av. Onze de Setembre, 73-75 - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org