Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

04/12/2020

A finals del mes de novembre es van realitzar obres de condicionament de l'illa dels Pollancres, situada  al Remolar, als espais naturals del Delta del Llobregat. L'objectiu era adequar aquesta illa perquè hi tingui una major capacitat per acollir poblacions d'aus aquàtiques.

13/11/2020

En el marc dels projectes d'infraestructura verda que impulsa el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es duran a terme actuacions de recuperació de prats humits i maresmes que han estat envaïts per jonqueres a cinc espais naturals del delta del Llobregat. 

27/10/2020

El passat diumenge un grup de voluntaris i voluntàries que coordina el Museu de Granollers va iniciar el seguiment de les poblacions de quiròpters del delta del Llobregat. Més de 100 caixes-refugi per a ratpenats situades als espais naturals del delta del Llobregat quedaran incloses en el Programa de seguiment i estudi dels ratpenats que el Museu de Granollers fa a tot Catalunya.  

09/10/2020

Amb motiu del dia mundial dels grills, saltamartins i llagostes, el passat mes de setembre el grup d'estudi dels Ortòpters de Catalunya (grup Antaxius), va organitzar diverses sortides ortopterològiques a Catalunya, una d'elles al Delta del Llobregat, on s'hi van poder observar un total de 24 espècies d'ortòpters, algunes d'elles molt interessants.

14/07/2020

L'edifici dels Carrabiners, molt fotografiat pel públic que visita els espais naturals del delta de Llobregat, o com a recurs de pel·lícules o anuncis publicitaris, esdevindrà el proper dia 20 de juliol escenari de l'obra de teatre Tierras del Sud - Desde El Prat a Puelmapu

29/06/2020

Des de 2018 el Zoo de Barcelona col·labora amb el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat en el pla de conservació d'aquesta espècie de peix en perill d'extinció, que es ve desenvolupant des de fa més de 10 anys. L'objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets per assegurar la viabilitat de l'espècie a llarg termini.

 

17/06/2020

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la Proposició de llei de creació de l'Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya. L'objectiu d'aquesta agència és protegir, planificar, restaurar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya, tant en l'àmbit continental com en el marí.

05/06/2020

Coincidint amb el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, volem posar de manifest la riquesa en biodiversitat que alberguen els marges dels camins, tant dins com fora dels espais naturals, i la necessitat de protegir-los. Des de fa anys els marges dels camins dels espais protegits de delta del Llobregat es gestionen de manera acurada per permetre el creixement de plantes amb flors i potenciar les comunitats d'invertebrats i petits vertebrats.

03/06/2020

Tot i que en un horari i condicions diferents, els espais naturals del delta del Llobregat, que han estat tancats al públic degut a la pandèmia de la COVID-19, tornaran a obrir les seves portes a partir del proper dimarts 9 de juny.

22/05/2020

Ahir a primera hora del matí es va observar un grup de 5 o 6 exemplars de dofí molar a la platja de Ca l'Arana, molt a prop de la desembocadura del Riu Llobregat. Aquest albirament de dofins davant de la costa pratenca coincideix amb la vigília del Dia Mundial de la Biodiversitat, que té lloc aquest divendres, 22 de maig.

150 Registres trobats
© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org