Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

12/04/2019

Es detecta un peu de l’orquídia Ophrys tenthrendinifera var. albiflora a l’espai natural del Remolar-Filipines. Aquesta orquídia, comunament anomenada albina, està mancada completament del pigment vermell, el que fa que tingui un color groc verdós. Així, a l’habitual bellesa d’aquestes plantes cal sumar la raresa de l’exemplar trobat per la manca del  pigment.

Imatge de complement
10/04/2019

Experts seleccionats per la Comissió Europea han revisat la planificació hidrològica de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Ho han fet dins del programa Peer-to-Peer, que ajuda a compartir bones pràctiques en l’execució i la governança i a potenciar la coordinació i harmonització de criteris en la redacció dels plans de gestió de l’aigua de les diferents autoritats de conca a nivell europeu. 

28/03/2019

L’AIZA (Associació ibèrica de Zoos i Aquaris) va atorgar el passat 15 de març, en el marc del seu Congrés anual, el Premi de Conservació 2019 al projecte de recuperació del Fartet al delta del Llobregat. Aquest projecte es desenvolupa en el marc del conveni de col·laboració que van signar el 2018 la Fundació Zoo i el Consorci. 

20/03/2019

L’esquirol vermell torna a habitar el delta del Llobregat. Després de 40 anys  sense observacions comprovades, s'ha pogut veure i filmar aquest animal a les pinedes de Gavà.

15/03/2019

Aquesta setmana han aparegut a les platges de  Can Camins i de la Roberta del Prat de Llobregat restes d’un mol·lusc poc freqüent. Es tracta del Cymbulia peronii, un animal marí que viu a alta mar nedant entre el plàncton.

11/03/2019

El Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta ha dut a terme el tancament d’una de les parcel·les de la platja de la Roberta, al municipi del Prat, amb l’objectiu de preservar l’hàbitat dunar i potenciar la nidificació d’espècies com el corriol camanegre i el corriol petit.

28/02/2019

L’Ajuntament de Viladecans ha dut a terme un projecte de restauració d’ hàbitats naturals dunars en un petit espai de la pineda del Remolar que va ser durant molt anys un abocador de runes de l’antic càmping Toro Bravo.

13/02/2019

Avui dimecres 13 de febrer, a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, s’ha lliurat al Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat el distintiu Biosphere, que reconeix la implantació de la cultura de la sostenibilitat en la gestió que es fa del turisme en els espais naturals del delta del Llobregat. 

07/02/2019

Ahir va tenir lloc al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat l’acte de presentació del llibre Els sistemes naturals del delta del Llobregat. L’acte, que va comptar amb un gran nombre de participants va ser molt emotiu i va servir també per reconèixer la tasca de moltes persones que amb els seus estudis i investigacions han contribuït a la preservació dels valors naturals del delta del Llobregat.

24/01/2019

A partir del proper mes de febrer s’oferiran noves visites guiades gratuïtes als espais naturals del Riu, Carrabiners i Semàfor i la pineda de Can Camins. Aquestes visites tindran un hora i mitja de durada i no caldrà inscripció prèvia.

150 Registres trobats
© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org