Des de l’1 de març i fins el 31 de juliol, la Platja del Remolar de Viladecans restarà tancada al públic per permetre la reproducció de les aus protegides del delta del Llobregat. Aquesta és una platja protegida i indret de nidificació d'aus de l'Annex I de la Directiva d'Aus de la Unió Europea.
Ahir diumenge, al programa 30 minuts, de TV3, es va emetre el reportatge “La sisena extinció”. Rodat en part al delta del Llobregat, el programa tracta els perills de la desaparició d’espècies salvatges i autòctones a Catalunya.
BIOSPHERE és un segell de reconeixement internacional que certifica les bones pràctiques dels serveis turístics. Des de l’any 2010, primer amb SICTED, i al 2017 amb BIOSPHERE, el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat ha vist reconeguda i avalada la seva trajectòria en l’oferta de turisme, oci i natura sostenibles.
L’exemplar de Polla blava d’Allen, trobat ferit en una platja de Badalona, ha estat recuperat en el Centre de Fauna de Torreferrussa i alliberat a l’espai natural del Remolar-Filipines, a Viladecans.
El Bitó comú, espècie molt lligada a les zones humides i considerada en “perill crític” a Espanya, segons el Libro Rojo de las Aves, ha estat la més votada en l’enquesta que cada any realitza l’ONG de conservació de la natura SEOBirdLife.
La nova Llista Patró dels Ocells del Delta del Llobregat, publicada recentment incorpora dues espècies noves respecte a la última actualització al 2022. El delta del Llobregat, amb 358 espècies diferents d’aus, és un dels espais naturals protegits amb major diversitat d’ocells d’Europa.
Flamencs al cor de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta au és una presència habitual al delta del Llobregat, que durant els mesos d’hivern acull especialment ocells aquàtics.
Dissabte passat van tenir lloc al Remolar-Filipines dues activitats de voluntariat, una consistent en la plantació de plantes de maresma de diverses espècies en dues basses creades recentment, i l'altra centrada en l'extracció de plantes exòtiques de la Pineda del Remolar. A ambdues activitats, que es van fer amb la col·laboració de l'associació GN Medio Ambiente, van participar treballadors i treballadores amb discapacitat de la Fundació Adecco.
El Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat ha estat beneficiari de l'ajut per al projecte de Condicionament i millora de l'espai natural del Remolar-Filipines per a l'educació ambiental, de la convocatòria de subvencions als espais naturals del Catalunya, als hàbitats i les espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (operacions 04.04.01) per un import de 53.676,60 € (43% FEADER i 57% Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).
El dissabte 15 d'octubre una desena de voluntaris i voluntàries de Creu Roja van dedicar tot el matí a l'extracció de plantes exòtiques invasores a la Pineda de Can Camins. Aquesta és una activitat que contribueix a la millora de l'estat de conservació dels espais naturals i que s'emmarca en el Conveni de col·laboració que tenen signat el Consorci i la Creu Roja.