Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

07/02/2024

L’exemplar de Polla blava d’Allen, trobat ferit en una platja de Badalona, ha estat recuperat en el Centre de Fauna de Torreferrussa i alliberat a l’espai natural del Remolar-Filipines, a Viladecans.

16/01/2024

El Bitó comú, espècie molt lligada a les zones humides i considerada en “perill crític” a Espanya, segons el Libro Rojo de las Aves, ha estat la més votada en l’enquesta que cada any realitza l’ONG de conservació de la natura SEOBirdLife.

09/01/2024

La nova Llista Patró dels Ocells del Delta del Llobregat, publicada recentment incorpora dues espècies noves respecte a la última actualització al 2022. El delta del Llobregat, amb 358 espècies diferents d’aus, és un dels espais naturals protegits amb major diversitat d’ocells d’Europa.

02/01/2024

Flamencs al cor de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta au és una presència habitual al delta del Llobregat, que durant els mesos d’hivern acull especialment ocells aquàtics.

28/11/2022

Dissabte passat van tenir lloc al Remolar-Filipines dues activitats de voluntariat, una consistent en la plantació de plantes de maresma de diverses espècies en dues basses creades recentment, i l'altra centrada en l'extracció de plantes exòtiques de la Pineda del Remolar. A ambdues activitats, que es van fer amb la col·laboració de l'associació GN Medio Ambiente, van participar treballadors i treballadores amb discapacitat de la Fundació Adecco.

 

18/10/2022

El Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat ha estat beneficiari de l'ajut per al projecte de Condicionament i millora de l'espai natural del Remolar-Filipines per a l'educació ambiental, de la convocatòria de subvencions als espais naturals del Catalunya, als hàbitats i les espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (operacions 04.04.01) per un import de 53.676,60 € (43% FEADER i 57% Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).

17/10/2022

El dissabte 15 d'octubre una desena de voluntaris i voluntàries de Creu Roja van dedicar tot el matí a l'extracció de plantes exòtiques invasores a la Pineda de Can Camins. Aquesta és una activitat que contribueix a la millora de l'estat de conservació dels espais naturals i que s'emmarca en el Conveni de col·laboració que tenen signat el Consorci i la Creu Roja.

03/10/2022

L'Espai Natural del Remolar - Filipines va estrenar, ahir diumenge, el nou Centre d'Informació. L'acte de inauguració del nou equipament va ser el 2 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells. L'obra de remodelació l'ha dut a terme l'Ajuntament de Viladecans. El centre, que disposa d'un plafó explicatiu, oferirà un espai de recepció i acollida del públic visitant i permetrà oferir un millor servei d'informació.

19/09/2022

Aquest diumenge 18 de setembre es va posar en marxa la Jugateca Ambiental de la Platja del Remolar, un nou espai lúdic i d'aprenentatge adreçat a famílies amb infants, que forma part de la xarxa de jugateques que promou arreu del territori l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

 

12/09/2022

El passat 1 d'agost van començar les obres de renaturalització d'un dels aparcaments que AENA va construir a l'espai natural protegit de can Sabadell l'any 2008, dos anys després que l'espai fos inclòs a la Zona d'Especial Protecció per a les Aus i Xarxa Natura 2000 del delta del Llobregat. 

143 Registres trobats
© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org