Les orquídies és un dels grups de plantes més vistoses en la seva floració. Al delta comptem amb més de vint espècies, moltes d’elles en flor aquests dies d’inici de maig.
Des de finals de gener, un grup d’alumnes de 3er d’ESO de dos instituts del Prat del Llobregat, participen en el programa Alumnes Gestors del Territori, fent tasques voluntàries de suport als espais naturals.
El passat diumenge es va tornar a celebrar el dia de la Murtra, mitjançant activitats familiars i una visita guiada gratuïta que van permetre descobrir aquest espai a un nombrós públic.
El Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat ha rebut la distinció 'Compromís Biosphere' que atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l’Institut de Turisme Responsable.
El delta destaca per la seva diversitat ornitològica i per ser un lloc de pas o d’estada i nidificació de moltes espècies d’ocells; també és relativament freqüent la presència de rareses. Els espais naturals del delta del Llobregat es troben en la ruta migratòria entre el Nord d’Europa i l’Àfrica i, i això el fa un lloc privilegiat per a les aus, sempre i quan aquestes trobin la qualitat d’hàbitat i la tranquil·litat necessàries.
Gestió Integral Cementiris de Nomber S.L. i el Consorci del delta del Llobregat, van signar l’estiu de 2016 un conveni per potenciar la biodiversitat de les instal·lacions del Cementiri Sud del Prat. La primera acció va ser la instal·lació de caixes – refugi per a ratpenats. El nou conveni signat el 2017 suposa la instal·lació de caixes – niu per a aus rapinyaires i la creació de refugis per a sargantanes.
Per segon any consecutiu s’han alliberat 22 exemplars de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) als Espais Naturals del Riu (estany de cal Tet), en el marc del projecte de conservació d’aquesta espècie que impulsen el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat i el ZOO de Barcelona.
El passat dissabte 13 de maig, en una sortida amb públic a la pineda de can Camins, organitzada per l’Ajuntament del Prat, l’especialista en invertebrats, Diego Fernández, va localitzar algunes espècies molt interessants per a la biodiversitat del Delta.
L’any 2011 es va construir un pont per a vianants a la desembocadura de l’estany del Remolar, amb l’objectiu de connectar pel litoral els municipis del Prat i de Viladecans. Aquest pas està al bell mig de les platges protegides dels dos municipis i es necessari que no hi passi gent durant el període de nidificació de la fauna de la platja.
Donat el bon resultat de l’any passat, aquest any es col·locaran altra vegada diversos fils electrificats en algunes de les illes del Remolar i de cal Tet, per a preservar els nius de les aus nidificants, com ara les Cames llargues, de la depredació dels porcs senglars.