Saltar a continguts

Consorci Delta del Llobregat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTÍCIES

Cercador

Imatge de complement
13/03/2018

El Consorci per a la protecció i la gestió dels espais naturals del delta del Llobregat ha rebut la distinció 'Compromís Biosphere' que atorguen la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l’Institut de Turisme Responsable. 

14/12/2017

El delta destaca per la seva diversitat ornitològica i per ser un lloc de pas o d’estada i nidificació de moltes espècies d’ocells; també és relativament freqüent la presència de rareses. Els espais naturals del delta del Llobregat es troben en la ruta migratòria entre el Nord d’Europa i l’Àfrica i, i això el fa un lloc privilegiat per a les aus, sempre i quan aquestes trobin la qualitat d’hàbitat i la tranquil·litat necessàries.  

04/12/2017

Gestió Integral Cementiris de Nomber S.L. i el Consorci del delta del Llobregat, van signar l’estiu de 2016 un conveni per potenciar la biodiversitat de les instal·lacions del Cementiri Sud del Prat. La primera acció va ser la instal·lació de caixes – refugi per a ratpenats. El nou conveni signat el 2017 suposa la instal·lació de caixes – niu per a aus rapinyaires i la creació de refugis per a sargantanes.

20/10/2017

Per segon any consecutiu s’han alliberat 22 exemplars de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) als Espais Naturals del Riu (estany de cal Tet), en el marc del projecte de conservació d’aquesta espècie que impulsen el Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat i el ZOO de Barcelona.

23/05/2017

El passat dissabte 13 de maig, en una sortida amb públic a la pineda de can Camins, organitzada per l’Ajuntament del Prat, l’especialista en invertebrats, Diego Fernández, va localitzar algunes espècies molt interessants per a la biodiversitat del Delta.

11/04/2017

L’any 2011 es va construir un pont per a vianants a la desembocadura de l’estany del Remolar, amb l’objectiu de connectar pel litoral els municipis del Prat i de Viladecans. Aquest pas està al bell mig de les platges protegides dels dos municipis i es necessari que no hi passi gent durant el període de nidificació de la fauna de la platja.

20/03/2017

Donat el bon resultat de l’any passat, aquest any es col·locaran altra vegada diversos fils electrificats en algunes de les illes del Remolar i de cal Tet, per a preservar els nius de les aus nidificants, com ara les Cames llargues, de la depredació dels porcs senglars. 

14/03/2017

El passat diumenge 12 de març es va celebrar el dia de la Murtra amb diverses activitats per difondre els valors naturals d'aquest espai natural 

22/02/2017

Les darreres pluges han fet baixar pel riu Llobregat gran quantitat de residus que han quedat retinguts als seus marges. El voluntariat dels espais naturals del delta del Llobregat, des del terra, i el del Club Nàutic Garraf, amb caiacs des de l’aigua, han fet una retirada manual d’aquestes restes.

16/02/2017

Comença la temporada d’orquídies al delta del Llobregat, sent l’abellera fosca la primera espècie que ja ens mostra les seves boniques flors. Es preveu una bona temporada 2017, a causa de les pluges repartides al llarg de la tardor i l’hivern.

143 Registres trobats
© Consorci Delta del Llobregat - 08820 - El Prat de Llobregat - Tel. 93 479 32 01 - administracio@consorcidelta.org